3 Alasan Kanggo Pensiun Minangka Awal Sing Bisa

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

3 alasan kanggo pensiun minangka awal sing bisa[besut]

In your 40s with no retirement savings? Make these your next moves 1.jpg
  • Planning young: a roadmap retirement

Apa sampeyan pengin pensiun awal? Mulane akeh wong sing duwe gol, lan kanggo macem-macem alasan. Kanggo sawetara, ana masalah mlayu jadwal karya sing angel lan tekanan sing bakal teka. Kanggo wong liya, kesempatan kanggo nglampahi kwalitas kulawarga lan ngupayakake hobi.[besut]

  • Akeh wong, Nanging, duwe wektu hard karo gagasan pensiun awal, manawa iku saka panggonan financial insecurity utawa kaluputan. Nanging yen pensiun dhewek nrima sampeyan ing tingkat apa wae, kene telung alasan kanggo mbukak.

1. Sampeyan bisa menehi[besut]

  • Akeh wong sing slamet ing departemen tabungan pensiun kabeh urip. Kasus ing titik: Rata-rata Amerika umur 50 kanggo 55 wis $ 124, 831 socked adoh kanggo masa depan, miturut Institut Kebijakan Ekonomi, sing ora akeh banget ing tahap urip.
  • Nalika kita nerapake tingkat penarikan 4% taunan kanggo imbangan kasebut, yaiku apa sing dianggep ahli profesional sing ora kaétung, sing nyebabake mung $ 5000 saben taun. Mesthine, uga ana Keamanan Sosial sing bisa diprodhuksi, ananging ana akeh wong Amerika lawas sing durung siap kanggo pensiun saka perspektif tabungan. Yen sampeyan ora salah siji saka wong-wong mau, Nanging, ora ana alesan sing sampeyan kudu ora ngenteni rasa pensiun sadurunge wong tuwa.
  • Ayo mbayangno yen tinimbang sampeyan wiwit awal nganti 50-an kanthi kira-kira $ 125.000, sampeyan lagi lungguh ing $ 2 yuta wae. Saiki sampeyan ora pengin miwiti mundur saka endhog nest ing tingkat 4% per taun yen sampeyan pensiun ing 50s, amarga rumus iki dirancang kanggo mesthekake yen tabungan ora mbukak kanggo 30 taun, lan kemungkinan, sampeyan bakal manggon ing 90s lan mila kudu mbutuhake wektu luwih dawa tinimbang sing. Nanging sanajan kita ngurangi tingkat penundaan ing setengah nganti 2%, sampeyan isih nggoleki $ 40.000 saben taun ing pensiun saka endhog sarang piyambak. Lan, bareng karo Keamanan Sosial lan sumber pendapatan liyane, bisa ngidini sampeyan manggon gaya urip sing nyaman banget.

2. Sampeyan isih bisa entuk dhuwit[besut]

  • Akeh wong ndeleng pensiun minangka periode ngendi sampeyan mungkasi digunakake. Nanging sejatine, pensiun minangka periode becik kanggo miwiti bisnis utawa nguripake hobi favorit menyang kesempatan nggawe dhuwit. Yen sampeyan lagi kuwatir yen sampeyan ora bisa pensiun amarga endhog nestu ora kabeh sing kuat, nanging kepengin bisa urip kanthi istilah sampeyan dhewe lan ngontrol jadwal sampeyan dhewe, mesthi sampeyan kudu mbayar metu proyek nyuwun pangapunten. Lan eling, luwih becik sampeyan nemokake karya sampeyan, luwih akeh motivasi sampeyan bakal tetep.

3. Sampeyan bakal apik kanggo kesehatan sampeyan[besut]

  • Ana panaliten metu sing nuduhake manawa lagi kerja bisa nyebabake urip maneh. Ora mung ana ing kantor sing menehi manfaat mental lan fisik, nanging aspek sosial dhewe bisa nyithak luwih akeh opsi sing dipikir.
  • Ing sisih liyane, pekerjaan sing salah bisa gampang nyedhiyakake sampeyan ing kahanan sing gawe kerjane kesehatan. Tekanan sing gedhe banget wis disambung karo tekanan darah tinggi lan penyakit jantung, nanging uga nyenengake (sing cenderung dadi kasus kanggo buruh kantor diringkes ing deso kanggo jam pungkasan) bisa nimbulaké bobot lan masalah medis liyane. Mulane, yen sampeyan yakin yen kesehatan sampeyan bakal nambah yen sampeyan ora bisa nyambut gawe, cukup alasan kanggo pensiun luwih cepet tinimbang mengko. Utawa, kanggo nyelehake cara liya, maneh yen sampeyan tetep ing pekerjaan sing mbebayani kanggo kesehatan sampeyan, luwih akeh sampeyan bakal kelakon nalika umur dini lan ilang ing pensiun maneh.
  • Pranala njaba:
  • • Motley Fool Issues Rare Triple-Buy Alert
  • • Iki Simpenan Bisa Kaya Tuku Amazon ing 1997
  • • 7 saka 8 Wong Ora Kudu Ngenani Pasar Triliun-Dolar Iki
  • Pensiun awal ora kanggo kabeh, lan kanggo sawetara wong, kayata sing tanpa tabungan, iku goal angel kanggo entuk. Nanging yen sampeyan duwe daya kanggo nggawe pensiun awal kanggo sampeyan, mesthi bakal bayaran kanggo ninggalake tenaga kerja prematur lan seneng gaya urip sing wis ngimpi babagan kanggo abad.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]