2 kantor pemilihan dibakar sawetara dina sadurunge pamilihan presiden Nigeria, pejabat ngandika

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

2 kantor pemilihan dibakar sawetara dina sadurunge pamilihan presiden Nigeria, pejabat ngandika[besut]

Gedung kantor sing dipigunakaké déning Nigeria
  • Ana loro pejabat Komisi Pemilihan Nigeria sing ngetokake bahan pemilihan omah sing dibakar ing jero minggu - sawetara dina sadurunge pemilihan presiden ing negara kasebut, Minggu.
  • Komisi Pemilihan Umum Independen Nigeria ngandhakake luwih saka 10.000 kertu pemilih permanen lan kothak suara 755 padha mati nalika kedadeyan loro geni ing Abia lan Plato nyatakake minggu kepungkur.
  • INEC ora ngandhani sapa sing tanggung jawab kanggo nyegah kebakaran, nanging ngandhani yen dheweke wis ngandhani Polisi Inspektur Akting ing "modhèl" komisi pemilihan umum "sadurunge" tanggal 16 Februari.
Politikus enom ngarahake nyerahake Afrika
  • Pemilihan bakal dadi ahead kaya dijadwal ing negara sing kena pengaruh, Komisi ngandika, nambah sing wis nggawe arrangements kanggo print kertu pilihan anyar kanggo ngganti sing numpes ing geni.
  • "Komisi iki pengin njamin Nigerians ora bakal nyandhang kacilakaan para arson sing motif bisa nyebabake wedi ing pikiran pemilih lan sabotase tumindak pemilihan umum 2019, " ujare juru bicara INEC, Festus Okoye.
  • Nigeria ana ing tengah musim kampanye utama sing ndadékaké jajak pendapat presiden ing Sabtu lan pemilihan umum mengko ing sasi iki.
  • Pemilihan umum wis ditandhani dening kekerasan, mènèhi bebaya saka UK lan pamaréntah AS kanggo ngendhalèkaké visa lan kamungkinan bakal nuntut wong-wong sing nandhang kekerasan nalika tanggal 16 Februari.
US, UK bakal nyulam visa kanggo wong-wong sing ngusir kekerasan ing pemilu Nigeria
  • Minggu, Presiden Muhammadu Buhari nyatakake yen politikus sing ngrancang arep nggunakake dana sing dicithak kanggo tuku pemilih sajrone pemilihan.
  • "Komisi Kejahatan Ekonomi lan Keuangan wis ngetokake kuwatir babagan dhuwit sing dicithak sing disalurake menyang tuku, " ujare Buhari ing pos ing Facebook.
  • Buhari, 76, ngadeg kanggo pemilihan maneh, lan bakal mlaku nglawan 71 calon presiden liyane kanggo kantor paling dhuwur ing negara kasebut. Penantang utamané yaiku Atiku Abubakar, 72, sing dadi mantan wakil presiden.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]