18 yuta wit mati ing California ing 2018

Saka Zee.Wiki (JV)
Jujug: navigasi, golèk

18 yuta wit mati ing California ing 2018[besut]

Camp Fire 100% sing ana
  • Total 18 yuta wit mati ing California taun pungkasan, Departemen Pertanian AS ngandika ana.
  • "Taun-taun kekuwatan lan epidemi babakan kumbang nyebabake salah sawijining wit paling gedhe sing mati ing sajarah, " ujare Sekretaris Sumber Daya Alam Wade Crowfoot, California. Kekeringan California wiwit taun 2010 lan kangkung serangga minangka serangga sing ngasilake ing sangisoré wit kayu, sing USDA ngandika ing release warta.
  • Senadyan akeh, angka kematian wit-witan bener kalem ing 2018, miturut Thom Porter, direktur Departemen Kehutanan lan Perlindungan Kebakaran California.
  • "Nanging, 18 yuta wit iku pratondo yen alas California isih ana ing kahanan sing penting, " ujare Porter. "Tekanan kahanan garing, serangga, penyakit lan kakehan angin gedhe bakal terus nantang kekuwatan hutan negara."
  • Camp Fire ing Northern California dibakar nalika 2½ minggu ing Nopember. Punika dianggep minangka kebakaran paling dahsyat lan paling rusak ing sajarah negara. Ngiwa 88 wong mati lan numpes meh 14.000 omah, 514 bisnis lan 4.265 bangunan liyane. Wilayah kasebut ngliputi luwih saka 153.000 hektar, kira-kira ukurane Chicago.
  • Pati mati terus ngancam wong lan infrastruktur. The USDA ngendika bilih ancaman punika dipusatkan ing sisih kilen sisih kidul Sierra Nevada, ing nginggilipun Sacramento.
  • "Service Forest difokuskan kanggo ningkatake laju pemulihan ekologi lan skala, " ujare Randy Moore, pimpinan daerah saka Service Forest Service, Pacific Southwest Region. Moore ngendika, klebu wilayah sing nyawiji, supaya alas bisa dadi luwih kuwat ing pertempuran kebakar, kekeringan lan wabah kumbang kroso.
  • "Service Forest ngrampungake kira-kira 313.000 hektar pemugaran ing 2018, kang kalebu luwih saka 63.000 hektar saka geni sing diwenehake - nomer paling gedhé sing dicathet wiwit Rencana Kebakaran Nasional diterapake taun 2001, " ujare Moore.

Pemulihan wit sing isih urip[besut]

  • Luwih saka 147 yuta wit wis mati ing saindhenging 9.7 yuta hektar tanah federal, negara, lokal lan pribadhi California wiwit kekuwatan negara wiwit ing 2010, uculé ngandika.
  • Kekeringan negara kasebut resmi rampung ing 2016-2017, ucapan kasebut, nanging tekanan udan ngisor rata-rata ing 2017-2018 kalemake pemulihan wit-witan sing isih urip.
  • Lan wiwit taun 2016, pejabat federal, negara, lan lokal wis kudu ngilangi 1, 5 yuta wit sing dadi ancaman kanggo urip lan properti.
  • USDA mratelakake, Pasukan Tugas Manajemen Hutan digawe ing Mei 2018 "kanggo mbantu nglawan mortalitas wit, ningkatake kemampuan hutan kanggo nangkep karbon, lan kanthi sistematis ningkatake pengelolaan hutan antara lembaga negara, lokal, federal, lan suku."
Presiden Trump
  • Nalika banjir kilat kobong ing musim gugur, Presiden Donald Trump mratelakake kanthi serat tweets yen kebakaran minangka asil saka pengelolaan alas miskin lan dheweke ngancem arep mbebasake bantuan Federal.
  • Gov.Gavin Newsom nyuwun rencana pangelola alas lima taun, $ 1 milyar ing proposal anggaran negara 2019-2020 minangka bagéan saka komitmen marang kesehatan alas, kata USDA.

Diskusi[besut]

Sing nggayut mréné[besut]

Referensi[besut]